Gyakran ismételt kérdések


Igen. A B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamot már 16 évesen elkezdheti. A záróvizsgát viszont csak a 17. életévének betöltése után teheti le. Mivel egy ilyen tanfolyam időtartama 10-12 hét, ezért annak megkezdését 3-4 hónappal az előírt korhatár betöltése előtt javasoljuk.

Az autóiskolába jelentkezhet on-line, vagy személyesen. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az autóiskolába a gépjármű-vezetői tanfolyam megkezdése előtt, de legkésőbb az elindult tanfolyam első napján szükséges kitöltve eljuttatni az alábbi nyomtatványokat: Jelentkezési űrlap, Vezetői engedélyt igénylő kérvény /egészségi alkalmasság megállapítása/ (A körzeti orvos által aláírt és lepecsételt nyomtatványokat kérjük helyesen kitölteni). A 2010. 11.1-től megváltoztatott jogszabály értelmében a szükségelt nyomtatványokat (Vezetői engedélyt igénylő kérvény) a tanfolyamra való beíratkozáskor kaphatják kézhez.

A tanfolyam időtartamát nagyban befolyásolja az Ön tanfolyamon való aktív részvétele, illetve ha a részletfizetési rendszerünk mellett dönt, azt a részletfizetés gyakoriságának aránya is meghatározza. A képzés tandíjának előre történő, egyösszegű befizetése esetén az oktatás időtartama 10-12 hét.

A képzés két fő részből áll: egy elméleti és egy gyakorlati részből, amely záróvizsgával végződik. A járművezetési elmélet és gyakorlat a 349/2005 számú közlemény alapján zajlik, amelyet az autóiskolákról szóló Z.z. 93/2005 törvény határoz meg.

A járművezetési elmélet tanterve tartalmazza: a közúti forgalom szabályait, a gépjármű szerkezeti felépítését és karbantartását, a jármű vezetésének elméletét, a biztonságos vezetés alapelveit, valamint a záróvizsgára való ismétlést. Az elméleti oktatás előadások keretében, a délutáni órákban zajlik, heti 2 alkalommal. (Az időpont pontosítása a többségi jóváhagyással mindig a bevezető órán történik). Gyorstanfolyam (egyéni tanfolyam) esetén az oktató egyéni tantervet állít össze. Így az ügyfélnek nem kell abszolválnia a csoportos elméleti órákat.

A járművezetési gyakorlat magába foglalja a járművel való megismerkedést, a vezetési szimulátoron való gyakorlást, a gyakorlópályán, továbbá minimális és fokozott közúti forgalomban történő gyakorlati vezetést, ill. a jármű gyakorlati karbantartását. A tényleges vezetést természetesen a szimulátoron történő gyakorlás előzi meg. Az ezen történő gyakorlás lehetővé teszi a gépjármű belterével való közelebbi megismerkedést, ill. a jármű vezetéséhez szükséges alapvető készségek elsajátítását. A gyakorlati vezetésen már csak a tanuló és az oktató van jelen.

A vezetési időpontokat lehetőségeink szerint igyekszünk a tanuló elvárásaihoz igazítani. Amennyiben szükséges, hétvégén, szünidőben, vagy munkaszüneti napon is biztosítunk vezetési időpontot.

Igen. Gyorstanfolyam esetén az autóiskolás képzés időtartama lerövidül.

A tanfolyam az előírt elméleti és gyakorlati oktatás óraszámainak abszolválását követően tekinthető befejezettnek. De számunkra a legfontosabb az, hogy Ön is úgy érezze, hogy 100%-osan felkészült. Ezért amennyiben szükséges, mind elméletből, mind pedig gyakorlatból további kiegészítő tanórát biztosítunk Önnek.

A záróvizsgára az illetékes közlekedésrendészeti hatóságnál az autóiskola jelenti be Önt. A tényleges vizsga általában egy vizsgabiztos jelenlétében a délutáni órákban zajlik, és két részből áll. A vizsga első része egy, a közúti forgalom szabályaiból álló írásbeli teszt, melynek kitöltése 20 percet igényel, sikeres megoldásához pedig a teljes 55 pontból legalább 50 pont elérése szükséges. A vizsga második része a gyakorlópályán, ill. a közúti forgalomban történő gyakorlati vezetés.

A vezetői engedélyt igénylő kérvény mellett szükségelt az ún. közigazgatási eljárási illeték (B kategória: 33€; AM,A1, A kategóia: 16,50 €; AB kategória: 49,50€), valamint a jogosítvány kiadásához szükségelt illeték (6,50€) befizetése. A feltüntetett, okmánybélyeg formájában kért díjakat a tanfolyam ára nem tartalmazza (az autóiskolák a tanfolyam árába ezt nem számolják bele). Az okmánybélyegek bármelyik postán megvásárolhatóak.