Mit jelent az e-learning?

Mit jelent az e-learning?


Az e-learning vagy elektronikus képzés egy, az oktatási folyamat elektronikussá tételét szorgalmazó globális trend, amely az oktatási folyamat különféle szintjein történő, eltérő célcsoportok számára biztosított oktatás, de részét képezheti az ún. egész életen át tartó tanulásnak is.

E képzés fő eszköze a számítógép és az internet, melyeknek köszönhetően az e-learning tetszőleges helyen és tetszőleges időben is elérhetővé válik. Az e-learning legjobban bevált formája az úgynevezett aszinkron e-learning. Ez az egyes tanulók olyan önképzését foglalja magába, amely közben ők maguk választhatják ki a számukra szükséges információt, illetve határozhatják meg a tananyag elsajátításának tempóját. Az aszinkron e-learning az egyéni tanulók számára a tanulási folyamat időbeli és térbeli szabadságát nyújtja, mivel a tanuló a tanulási folyamatot saját szükségleteihez és szokásaihoz igazíthatja. A tanulók maguk választhatják ki a számukra legmegfelelőbb időt és helyet, amely így lehetővé teszi a jobb koncentrációs képességet, ezáltal pedig a tananyag gyorsabb elsajátítását.

A képzésnek ezt a formáját az http://elearning.autoskola.sk portálon kínáljuk. Ezt a képzést – amennyiben a portálon az összes lecke mind magyar, mind pedig szlovák nyelven is kidolgozott és elérhető – az autóiskola azon oktatói és tanuló, akik Szlovákia nemzetiségileg kevert területén, főként Szlovákia déli részén élnek, biztosan díjazni fogják.

Az E-learning.autoskola.sk olyan, az autóiskola és a tanulók számára létrehozott modern képzési portál, amelyen kényelmesen
képezheti Önmagát, mindössze internethozzáférés szükséges hozzá.

A képzési portál két részből áll:

1. E-learning – Elektronikus tankönyv – Tartalmazza a teljes tananyagot prezentációk, videó bemutatók, animációk formájában, melyek különféle közlekedési szituációkat szemléltetnek, továbbá részét képezik az elektronikus gyakorló tesztek is. Az itt felsorolt tananyagok elengedhetetlenek a vezetői engedély, illetve további jogosítványkategóriák megszerzése céljából tett záróvizsgák sikeres teljesítéséhez. A tartalom hat részre oszlik, amely felöleli az egész tantervet:

1. RÉSZ – A közúti közlekedés szabályai
2. RÉSZ – Útjelző táblák
3. RÉSZ – Közlekedési szituációk
4. RÉSZ – A gépjárművek műszaki alkalmatlansága
5. RÉSZ – A gépjárművezetés elmélete
6. RÉSZ – Teljes záróvizsgatesztek + a tesztelés eredményeinek archívuma

2. A képzés feletti felügyeleti jog –  Ez a szolgáltatás az autóiskola tulajdonosa és az oktatói számára lehetővé teszi a saját tanulóik képzése
feletti felügyeletet, továbbá azt is láthatóvá teszi számukra, hogy tanulóik mikor látogatták meg az elearning.autoskola.sk portált, mit tanultak meg, miként sikerültek tesztjeik, stb.

További információ: Vojtech Jurík, tel. 0903 462 243, 0905 462 244, e-mail: elearning@autoskola.sk