Mit jelent az e-learning?

Az e-learning vagy elektronikus képzés egy, az oktatási folyamat elektronikussá tételét szorgalmazó globális trend, amely az oktatási folyamat különféle szintjein történő, eltérő célcsoportok számára biztosított oktatás, de részét képezheti az ún . egész életen át tartó tanulásnak is.

E képzés fő eszköze a számítógép és az internet, melyeknek köszönhetően az e-learning tetszőleges helyen és tetszőleges időben is elérhetővé válik . Az e-learning legjobban bevált formája az úgynevezett aszinkron e-learning. Ez az egyes tanulók olyan önképzését foglalja magába, amely közben ők maguk választhatják ki a számukra szükséges információt, illetve határozhatják meg a tananyag elsajátításának tempóját . Az aszinkron e-learning az egyéni tanulók számára a tanulási folyamat időbeli és térbeli szabadságát nyújtja, mivel a tanuló a tanulási folyamatot saját szükségleteihez és szokásaihoz igazíthatja . A tanulók maguk választhatják ki a számukra legmegfelelőbb időt és helyet, amely így lehetővé teszi a jobb koncentrációs képességet, ezáltal pedig a tananyag gyorsabb elsajátítását .

A képzésnek ezt a formáját az http://elearning.autoskola.sk portálon kínáljuk . Ezt a képzést – amennyiben a portálon az összes lecke mind magyar, mind pedig szlovák nyelven is kidolgozott és elérhető – az autóiskola azon oktatói és tanuló, akik Szlovákia nemzetiségileg kevert területén, főként Szlovákia déli részén élnek, biztosan díjazni fogják .

Az E-learning.autoskola.sk olyan, az autóiskola és a tanulók számára létrehozott modern képzési portál, amelyen kényelmesen képezheti Önmagát, mindössze internethozzáférés szükséges hozzá .

A képzési portál két részből áll:

1. E-learning – Elektronikus tankönyv – Tartalmazza a teljes tananyagot prezentációk, videó bemutatók, animációk formájában, melyek különféle közlekedési szituációkat szemléltetnek, továbbá részét képezik az elektronikus gyakorló tesztek is . Az itt felsorolt tananyagok elengedhetetlenek a vezetői engedély, illetve további jogosítványkategóriák megszerzése céljából tett záróvizsgák sikeres teljesítéséhez . A tartalom hat részre oszlik, amely felöleli az egész tantervet:

1. RÉSZ – A közúti közlekedés szabályai
2. RÉSZ – Útjelző táblák
3. RÉSZ – Közlekedési szituációk
4. RÉSZ – A gépjárművek műszaki alkalmatlansága
5. RÉSZ – A gépjárművezetés elmélete
6. RÉSZ – Teljes záróvizsgatesztek + a tesztelés eredményeinek archívuma

2. A képzés feletti felügyeleti jog – Ez a szolgáltatás az autóiskola tulajdonosa és az oktatói számára lehetővé teszi a saját tanulóik képzése feletti felügyeletet, továbbá azt is láthatóvá teszi számukra, hogy tanulóik mikor látogatták meg az elearning.autoskola.sk portált, mit tanultak meg, miként sikerültek tesztjeik, stb.

További információ: Vojtech Jurík, tel. 0903 462 243, 0905 462 244, e-mail: elearning@autoskola.sk elearning@autoskola.sk

hu_HUMagyar