Járművezetői képzés

Még nem töltötte be az előírt életkort? A Jurík Autóiskolában már akár 16 évesen is elkezdheti a B kategóriás jogosítvány megszerzésére szolgáló tanfolyamot. A jogosítványt természetesen csak a záróvizsgák sikeres teljesítését, illetve a 17. életév betöltését követően kaphatja kézhez.

Több lehetőség is a rendelkezésére áll:

 • jelentkezhet online, az oldalon található űrlap segítségével on-line formulára 
 • telefonon a 0905 462 244, 0903 462 243, 0903 785 166 telefonszámon
 • vagy személyesen Galántán a Kodály Zoltán u. 769/29 cím alatt, ügyfélfogadási időben, vagy az egyes kirendeltségeinken a tanfolyam kezdetének első napján

Az autóiskolába a gépjárművezetői tanfolyam megkezdése előtt, de legkésőbb az elindult tanfolyam első napján szükséges eljuttatni az alábbi, gondosan kitöltött nyomtatványokat: Jelentkezési űrlap, Vezetői engedélyt igénylő kérvény /egészségi alkalmasság megállapítása/ (A körzeti orvos által aláírt és lepecsételt nyomtatványokat kérjük gondosan kitölteni). 2008 januárjától csak abban az esetben szerezhet jogosítványt, ha abszolválta az elsősegélynyújtó tanfolyamot is.

A tanfolyam időtartamát nagyban befolyásolja az Ön tanfolyamon való aktív részvétele, illetve ha a részletfizetési rendszerünk mellett dönt, meghatározza a részletfizetés gyakoriságának aránya is. A képzés tandíjának előre történő, egyösszegű befizetése esetén az oktatás időtartama 10-12 hét. A képzés két fő részből áll: egy elméleti és egy gyakorlati részből, amely záróvizsgával végződik. A járművezetési elmélet és gyakorlat a 45/2016 számú közlemény alapján zajlik, amelyet az autóiskolákról szóló 93/2005 számú törvény határoz meg.

Elmélet

A járművezetési elmélet tanterve tartalmazza: a közúti forgalom szabályait, a gépjármű szerkezeti felépítését és karbantartását, a jármű vezetésének elméletét, a biztonságos vezetés alapelveit, valamint a záróvizsgára való ismétlést. Az elméleti oktatás előadások keretében, a délutáni órákban zajlik, heti 2 alkalommal. (Az időpont pontosítása a többségi jóváhagyással mindig a bevezető órán történik). Gyorstanfolyam (egyéni tanfolyam) esetén az oktató egyéni tantervet állít össze.

 • A közúti forgalom szabályai
 • A gépjármű szerkezeti felépítése és karbantartása
 • A gépjármű vezetésének elmélete
 • A biztonságos vezetés alapelvei
 • Záróismétlés a tesztek megoldásával

Hogyan zajlik a gyakorlati képzés?

A járművezetési gyakorlat magába foglalja a járművel való megismerkedést, a vezetési szimulátoron való gyakorlást, a gyakorlópályán történő vezetést, továbbá a közúti forgalomban történő gyakorlati vezetést, valamint a jármű gyakorlati karbantartását is. A tényleges vezetést természetesen a szimulátoron történő gyakorlás előzi meg. Az ezen történő gyakorlás lehetővé teszi a gépjármű belterével való közelebbi megismerkedést, valamint a jármű vezetéséhez szükséges alapvető készségek elsajátítását. A gyakorlati vezetésen már csak a tanuló és az oktató van jelen.

A gyakorlati képzés a következőt tartalmazza:

 • járművel való megismerkedés
 • autószimulátor
 • gyakorlópályán történő vezetés
 • közúti forgalomban történő egyéni vezetés és a gépjármű gyakorlati karbantartása

Az összes előírt elméleti óra és gyakorlati képzés abszolválását követően garantáltan felkészül a záróvizsgára, így a képzés hivatalosan is véget ér.

hu_HUMagyar