Gépjármű kategóriák

Kategória

Leírás

Életkor

AM

Az AM gépjármű kategóriába tartozik: kétkerekű, háromkerekű, négykerekű és lánctalpas gépjármű, amely maximális tervezett sebessége 45 km/ó.  Bármilyen meghajtással, vagy belsőégésű motorral rendelkező jármű, mely hajtómotorjának lökettérfogata nem haladja meg az 50 cm3-et 맥용 vlc. Kivételt képeznek azok a segédmotorral ellátott kerékpárok, amelyek hengerűrtalma max. 50 cm3-ig terjed, végsebességük pedig 30 km/ó.

15

A1

Az A1 gépjármű kategóriába tartozik:

a) oldalkocsis vagy oldalkocsi nélküli kétkerekű gépjármű, melynek legnagyobb tervezett sebessége meghaladja a 45 km/ó-t,  hengerűrtartalma maximum 125 cm3, hajtómotorjának teljesítménye nem nagyobb 11 kW-nál, a  teljesítmény/megengedett legnagyobb össztömeg aránya pedig nem haladja meg a 0,1 kW/kg értéket,

b) motoros tricikli, amely olyan három, szimmetrikus elrendezésű kerékkel ellátott gépjármű, melynek hengerűrtartalma belsőégésű motor esetén  50 cm3-nél nagyobb, vagy legnagyobb tervezett sebessége több, mint a 45 km/ó, hajtómotorjának teljesítménye viszont nem haladja meg a 15kW-ot 다운로드.

Az A1 kategóriás vezetői engedély az A1, valamint az AM kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

16

A2

Az A2 gépjármű kategóriába azok a kétkerekű, oldalkocsis vagy oldalkocsi nélküli gépjárművek tartoznak, amelyek hajtómotorjának teljesítménye nem haladja meg a 35kW-ot, a teljesítmény/megengedett legnagyobb össztömeg aránya pedig a 0,2 kW/kg értéket, illetve nem 다운로드. Az A2 kategóriás vezetői engedély az A2, valamint az AM, A1 kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

18

B1

A B1 gépjármű kategóriába tartozik: háromkerekű, négykerekű és lánctalpas B kategóriás gépjárművek, amelyek maximális tervezett sebessége nagyobb, mint 45km/ó 다운로드. Bármilyen meghajtással, vagy belsőégésű motorral rendelkező jármű, mely hajtómotorjának lökettérfogata nagyobb, mint 50 cm3, üzemeltetési tömege pedig nem haladhatja meg az 550 kg-t (akkumulátorok tömege nélkül) 다운로드. A B1 kategóriás vezetői engedély B1 alkategóriájú gépjármű vezetésére jogosít fel.

16

B

A B gépjármű kategóriába tartozik:

a) gépjárművek az AM,A1,A2,A és T kategórián kívül, amelyek legnagyobb megengedett össztömege nem haladja meg a 3 500 kg-ot, és amelyek a sofőrön kívül legtöbb 8 személy szállítására alkalmasak; a B kategóriás gépjárműhöz kizárólag olyan pótkocsi csatlakoztatható, melynek legnagyobb megengedett össztömege nem haladja meg a 750 kg-t,

b) , az a, pontban említett gépjármű olyan csatlakoztatható pótkocsival, melynek legnagyobb megengedett össztömege meghaladhatja a 750 kg-t, feltéve, hogy a járműszerelvény legnagyobb megengedett össztömege nem haladja meg a 4 250 kg-t 다운로드.

A B kategóriás vezetői engedély a B, valamint az AM és B1 kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

17

BE

A BE gépjármű kategóriába azok a B kategóriájú vontatójárműből és pótkocsiból álló járműszerelvények tartoznak, amelyek legnagyobb megengedett össztömege nem haladja meg a 3 500 kg-t daba 다운로드. A BE kategóriás vezetői engedély a BE kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

18

C

A C gépjármű kategóriába azok a D1, vagy D kategórián kívüli gépjárművek tartoznak, amelyek a  sofőrön kívül legtöbb 8 személy szállítására alkalmasak, és amelyek legnagyobb megengedett össztömege meghaladja a 3 500 kg-t; a C kategóriába sorolt gépjárműhöz olyan pótkocsi csatlakoztatható, melynek legnagyobb megengedett össztömege nem haladja meg a 750 kg-t 다운로드. A C kategóriás vezetői engedély a C, valamint a C1 és T kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

21

C1

A C1 gépjármű kategóriába azok a D1, vagy D kategórián kívüli gépjárművek tartoznak, amelyek  legnagyobb megengedett össztömege meghaladja a 3 500 kg-t, de nem haladja meg a 7 500 kg-t, és amelyek a sofőrön kívül legtöbb 8 személy szállítására alkalmasak; a C1 kategóriába sorolt gépjárműhöz olyan pótkocsi csatlakoztatható, melynek legnagyobb megengedett össztömege nem haladja meg a 750 kg-t d윈도우10. A C1 kategóriás vezetői engedély a C1, valamint a T kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

18

C1E

A C1E gépjármű kategóriába az alábbi vontatójárműből álló járműszerelvények tartoznak

a) C1 kategóriájú, pótkocsival ellátott gépjármű, amely legnagyobb megengedett össztömege meghaladhatja a 750 kg-t, feltéve, hogy a  járműszerelvény  legnagyobb megengedett össztömege nem haladja meg a 12 000kg-t,

b) B kategóriájú, pótkocsival ellátott gépjármű, amely legnagyobb megengedett össztömege meghaladhatja a 3 500 kg-t, feltéve, hogy a  járműszerelvény  legnagyobb megengedett össztömege nem haladja meg a 12 000kg-t 아라의 당구홀릭 다운로드.

A C1E kategóriás vezetői engedély a C1E, valamint a BE és T kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

18

CE

A CE gépjármű kategóriába olyan C kategóriájú, pótkocsival ellátott járműszerelvények tartoznak, amelyek legnagyobb megengedett össztömege meghaladja a 750 kg-t. A CE kategóriás vezetői engedély a CE, a C1E, BE és T, továbbá DE (ha sofőr rendelkezik D kategóriás jogosítvánnyal) kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

21

D

A D gépjármű kategóriába olyan gépjárművek tartoznak, amelyek a  sofőrön kívül legtöbb 8 személy szállítására alkalmasak; továbbá olyan D kategóriájú gépjármű, amelyhez olyan  pótkocsi csatlakoztatható, amely legnagyobb megengedett össztömege nem haladja meg a 750 kg-t. A D kategóriás vezetői engedély a D, valamint a D1 és T kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

24

D1

A D gépjármű kategóriába olyan gépjárművek tartoznak, amelyek a sofőrön kívül legtöbb 16 személy szállítására alkalmasak, és amelyek hossza nem haladja meg a 8 métert; a D kategóriájú gépjárműhöz olyan  pótkocsi csatlakoztatható, amely legnagyobb megengedett össztömege nem haladja meg a 750 kg-t. A D1 kategóriás vezetői engedély a D1, valamint a T kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

21

D1E

A D1E gépjármű kategóriába olyan D1 kategóriájú vontatójárműből és pótkocsiból álló  járműszerelvények taroznak, amelyek legnagyobb megengedett össztömege meghaladja a 750 kg-t. A D1E kategóriás vezetői engedély a D1E, valamint a BE és T kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

21

DE

A DE gépjármű kategóriába olyan D kategóriájú gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvények tartoznak, amelyek legnagyobb megengedett össztömege meghaladja a 750 kg-t. A DE kategóriás vezetői engedély a DE, valamint a D1E, BE és T kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel.

24

T

A  T gépjármű kategóriába mezőgazdasági traktorok és erdei traktorok, valamint egyéb különleges gépjárművek tartoznak; a T kategóriájú gépjárművekhez pótkocsi csatlakoztatható. T kategóriás vezetői engedély a T kategóriájú gépjárművek vezetésére jogosít fel, kizárólag a Szlovák Köztársaság területén belül.

17